Details

Date :
14 January 2018
Time :
04:00 PM (CET)
Duration :
60 min.
Musician :
Jimmy van den Nieuwenhuizen
Instrument :
Drums
Location :

Online

Email :
clinics@music-clinics.com

Description

Jimmy van den Nieuwenhuizen is een van de meest gevraagde sessiemuzikanten van Nederland en natuurlijk is hij bekend als drummer van VanVelzen. Wekelijks is Jimmy te zien op TV, schittert hij op de bekende grote podia en speelt hij met bekende namen in de studio. Jimmy heeft in het verleden gestudeerd aan de Rockacademie in Tilburg en is zich door de jaren heen steeds meer gaan verdiepen in de essentie van muziek maken. In de essentie van het liedje: “Muziek maken draait voor mij niet meer zozeer om chops en virtuositeit. Techniek is handige bagage, maar spelen in een band betekent vooral samen een verhaal vertellen. Iets virtuoos kan dan zelfs enorm misplaatst zijn. Ik zoek nu vooral de diepte van een groove. Niet zozeer de diepte van een fill.”

De manier waarop Jimmy hierdoor zijn drums en het liedje benadert, gecombineerd met een enorme dosis aan live- en studio-ervaring, zorgt ervoor dat hij veel wordt gevraagd als sessie-muzikant. Ook houdt hij zich steeds meer bezig met productie, componeren en studiotechniek.

In de online clinic vertelt Jimmy:

  • hoe hij zijn week indeelt en zich goed en efficiënt voorbereid op het vele werk dat hij heeft
  • welke spullen hij gebruikt en hoe hij daarin per productie keuzes maakt
  • hoe hij omgaat met de wisselende omstandigheden en muzieksoorten
  • hoe hij ervoor zorgt dat muziek, monitoring en click goed op elkaar zijn afgestemd

Dus het wordt een mooie clinic waarin je veel kunt leren van de ervaringen van deze jonge maar nu al zeer ervaren muzikant. Uiteraard geeft Jimmy in de clinic ook demonstraties en speelt met verschillende play-alongs mee.

Upcoming Clinics